keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Tupari+synttärikakut

Sain mukavan pyynnön vähän aikaa sitten tehdä ystävien yhdistettyihin tupareihin+molempien 30-vuotisjuhliin kakut. Nämä molemmat teemat haluttiin mukaan kakkuun. Halusin käyttää kakussa emännän lempivärejä, tässä lopptulos! Muisti on mennyt sen suhteen, mitä kakuissa oli sisällä, mutta ainakin se, mitä itse söin, oli tosi hyvää! :D Puukuvioinnin tähän kakkuun tein ihan käsivaralla, toiseen kakkuun painoin ne kuviointimatolla. Tästä tuli parempi.

tiistai 30. lokakuuta 2012

Jennyn ristiäiskakut


(Kuvat: Sami Hätönen)

Pienen Jennyn ensimmäiseen juhlaan matkasi kaksi kakkua, Marsipaanipäällysteinen prinsessakakku vauvakoristeella sekä suklainen täytekakku, jota koristivat Pionin ohjeen mukaan tehdyt suloiset vauvan tossut.

maanantai 29. lokakuuta 2012

Eemelin pupukakku


Tällainen pupukakku koristi 1-vuotiaan Eemelin juhlapöytää. Toiveena oli vaaleansininen kakku pupukoristeella. Kakusta piti myös tehdä riittävän suuri, jotta kaikille vieraille riittäisi palanen. Siksi päädyin suorakaiteenmuotoiseen kakkuun, mikä oli myös kivaa vaihtelua pyöreille kakuille, vaikkakin näin suuri kakku oli kyllä haasteellista päällystää sokerimassalla. Pupu on tehty sokerimassasta, joka on kuivumisen jälkeen päällystetty pikeristä tehdyllä turkilla. Lähikuvaa pupusesta:



sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Miskan kastekakku


Miskalle toivottiin limen vihreää metallinhohtoista ristiäiskakkua valkoisin kukkasin sekä nimen kera. Miskan äiti toikin ihanan pirteän vihreää sokerimassaa, mikä oli hankittu uudesta, ihastuttavasta leivontatarvikekaupasta nimeltä Iloinen Keittiö. Tuo elintarvikespray vaan harmillisesti muutti aika paljon sokerimassan alkuperäistä väriä, mutta silti minusta kakusta tuli kauniin värinen. En vaan ole oikein sinut tuon sprayn kanssa, tuntui, että sitä on mahdoton saada levittymään tasaisesti ja lisäksi siitä tippui ruman näköisiä tippoja pariin kohtaan. No, ehkä harjoitus tekee tässäkin asiassa mestarin! 


Vauvakoristeeseen otin mallia Hanna-Leenan suloisista vauvakoristeista ja liljatkin on tehty Hanna-Leenalta hankituilla muoteilla sekä styroksisia kuivatuskuppeja apuna käyttäen. Voin lämpimästi suositella noita kuivatuskuppeja, niitä voi hankkia esim. täältä. Ja Mansikkamäen Eben blogissa on oikein hyvät ohjeet liljojen tekemiseen. 

Onnea Miskalle suloisesta nimestä! 

lauantai 27. lokakuuta 2012

Perhoskakku


Tämä kesäinen perhoskakku saa kunnian olla tämän blogin ensimmäinen varsinainen kakkupostaus! 

Kakku koristi keskimmäisen tyttären syntymäpäiväkahvipöytää elokuussa. Kakun sisältä löytyi Fazerina-täyte.

Uusi alku

Hei kaikki uudet ja vanhat lukijat! Päätin aloittaa alusta leivontablogin pitämisen, koska entisen Vuodatuksen blogin kuvat tuhoutuivat kesällä. Samalla vaihtuu myös blogin nimi Virpin leipomuksista Pieneksi Puutarhakahvilaksi. Täältä löytyy tuttuun tapaan säännöllisen epäsäännöllisesti leipomuksiani, erityisesti kakkuja, joiden leipomista rakastan! Laitan tänne myös muistiin (ja muiden iloksi) parhaiksi havaitsemiani reseptejä.

 En ole vielä päättänyt, minkä verran vanhan blogin juttuja siirtelen tänne, mutta luultavasti ainakin parhaat kakkukuvat ja suosituimmat reseptit löytävät tiensä tännekin.

 Tervetuloa seurailemaan, mitä Pienen Puutarhakahvilan keittiössä tapahtuu!

 Terveisin, Virpi