perjantai 13. syyskuuta 2013

Koriste valmistujaiskakkuun


Tämäkin päivitys alkukesältä... Lasten päiväkodin kaksi hoitajaa sai esikouluopettajan pätevyyden ja sen kunniaksi he halusivat tarjota kakkua työkavereille. Toiveena oli jotain opiskeluun liittyvää, kasa kirjoja tuntui sopivalta teemalta. :) Kakun he taitavina leipojina tekivat itse.

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kakkuja kummipojan rippijuhliin

Pikkasen laahaa nämä päivitykset perässä... :) Tässä sitä päivitellään kesäkuussa tehtyjä kakkuja...

Sain toukokuussa puhelun kummipojaltani. Hän pyysi minulta kahta asiaa: tulisinko siunaamaan häntä alttarille ja tekisinkö rippijuhliin kakut. Sydän melkein suli sen puhelun aikana, totta ihmeessä vastasin molempiin kysymyksiin kyllä!

Matkustin ennen juhlia kotiseudulleni junalla yhden lapsen ja viikon kamojen kanssa, joten minulla ei ollut mahdollisuutta ottaa mukaan mitään ihmeellisempiä koristeluvälineitä. Niinpä päätin tehdä kakut tällä kertaa mahdollisimman yksinkertaisesti ja käyttää koristeluissa pääasiassa hedelmiä ja marjoja.

Koska mansikka-aika oli parhaimmillaan, yksi kakku oli tietenkin itseoikeutetusti tehty tuoreista mansikoista. Sisällä kakussa oli kerma-rahka-seos ja mansikoita.

Toinen kakku oli lakka-kinuskikakku ja kolmas kakuista oli mango-juustokakku. Kaikki kakut tein gluteenittomana ja laktoosittomana.

Täytyy sanoa, että olin tosi tyytyväinen siihen, miltä kakut näyttivät ja maistuivat!